xxx

Pic de la Portelleta (2.905m)

Intineraris de muntIanya Andorra, excursions de muntanya.

 

Situació: Vall del Madriu
Temps: 1h 45mn anada des del refugi de l’Illa
Desnivell: 525 m
Dificultat: Mitja però llarga

 

Pic de la Portalleta,Tossa Plana de Lles,excursions hotel Univers Encamp Andorra

 

 

Sortirem del refugi de l’Illa i seguirem el GR11 sense arribar al Port de la Vallcivera. Vorejarem per la dreta la Tosseta de la Vallcivera i sortejarem uns blocs de granit guanyant alçada de biaix fins la collada de la Portelleta. Ascendirem per un tarter on la pendent no és excessivament forta i tampoc incòmode. Superat aquest pas, seguirem a la dreta per la carena per una forta pendent fins l’altiplà del cim, molt ampli.


És el cim més alt que fa frontera amb la Cerdanya 2905 m segons els mapes andorrans i 2916 m segons l’Institut Geogràfic de Catalunya el qual el situaria en el tercer cim més alt d’Andorra en lloc del cinquè. És un mirador de primer ordre, d’una banda la paret nord de la Serra del Cadí, la Maladeta, el Pic de Néouvielle, el Pic de Midi de Bigorre i el Canigó, i de l’altra tota la Vall del Madriu i nombrosos pics andorrans.


És recomanable, aprofitar els refugis de la Vall del Madriu per pernoctar-hi ja que l’ascensió al Pic de la Portelleta des del pont del Sabaté és molt llarga.


L’ascensió al Pic de la Portelleta, altrament dit Tossa Plana de Lles, des de la Cerdanya és molt fàcil. Sortirem de l’estació d’esquí nòrdic de Lles, pel refugi del Pradell i el Cap del Rec. Molt recomanable de fer l’ascensió per la banda catalana amb esquís de travessa. 

 http://www.excursionsandorra.com/excursions/pics/Planell Pic de la Portelleta.

 

  • Estacio dèaqui nordic del Cap del Rec
  • Accés                     -  A Martinet, prenem la carretera que du a Lles. Passem el poble i  seguim fins l'estacio de esqui nordic.                                  
  •  Altura Inicial          - 1960m.
  • Tipo                          - Anada i Tornada
  • Dificultat alpina     - Facil pendends suaus. Sensa dificultat.
  • Dificultat d'esqui   -Facil terreny de poco o moderada inclnacio sensa obstacles   per gira.

 Sortim de l'estació direcció nord-oest seguint el camí de raquetes que ens durà fins al refugi del pradell, creuem la pista de fons i encarem el bosc ple nord per les zones amb més clariaines, sota el pla de les someres desapareix el bosc i sense deixar la direcció nord anem pujant per pendents sempre suaus alternades amb algú tros quasi planer. Arribem al cim 2916 i baixem pel mateix itinerari.

 

Parc Natural del Comapedrosa

 Parc Natural de Sorteny

Parc Natural de la Vall del Madriu

Temps a Andorra

facebook

 

Al'hotel Univers situat al centre d' Encamp, trobarà un hotel de muntanya diferent, càlid, acollidor, amb una marcada personalitat i un serveis i atenció irrefosable.
El ser un hotel petit i familiar ens permet oferir-li un tracte personal que el farà sentir com a casa, el gust i cura pels detalls, la diversitat de serveis i la qualitat dels productes del nostre restaurant, no deixa res a l’atzar perquè durant la seva estada, pugui gaudir al màxim del seu temps d’esquí, excursións de muntanya, i relax.

 

 Hotel de muntanya Andorra, excursion Andorra, esqui Andorra.

Hotel a Encamp, hotel a Andorra, hotel de muntanya a Encamp Andorra, hotel a Grandvalira, excursions de muntanya, esqui de muntanya.
 

Copyright 2009 by Jaume Coma - hotel Univers

Webdesiugn by Jaume

Webmaster: hotelunivers@andorra.ad


Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
Website: M·SCA