xxx

Escalada a Andorra

 

 

Per als que del repte de la verticalitat en fan un model de vida, Andorra t'ofereix atractius ben interessants. Hi ha un bon nombre de zones d'escalada.

On l'alçada mitjana del territori permet escalar en ple estiu quan la calor fa dificil fer-ho en altres indrets; així, les Agulles d'Engolasters i altres sectors, per la seva alçada, orientació, i situació dins els bosc faciliten passar estones ben agradables a les hores més feixugues. D'altra banda l'alçada i el fred no representen un obstacle en ple hivern: la insolació d'algunes parets com el del Roc del Solar permet l'escalada en dies assolellats.

Les vies tenen un grau de dificultat moderat, fet que permet l'accés a escaladors de tots els nivells, lluny d'haver contruït una zona estilista; alhora hi trobem la combinació de vies d'un o diversos llargs. La qualitat magnífica del granit, adherència, textura, tacte, solidesa i altres tipus de roca que podem trobar procuren estímuls agradables als escaladors.

Andorra disposa actualment de la presència creixent de rocòdroms que ajuden a mantenir l'activitat dels escaladors al llarg de l'any, malgrat el temps.

 

 Vells recors d'un escalado

9 zones d'escalada i més de 200 vies:

 

  • Solà d'Enclar: Lloc amb més vies d'escalada d'Andorra. Situat a 1.100 metres d'alçada. Es pot practicar l'escalada durant tot l'any. Hi ha cinc sectors d'escalada amb un total de 65 vies d'un llarg i 7 vies llargues.
  • La Piràmide: important sector d'escalada. Aquesta paret forma una imponent muralla d'una alçada que arriba fins a 150 metres i puja de dreta a esquerra. Es pot trobar força varietat d'escalada; placa, diedre, fissura i tot amb un granit excel.lent. Situat a una mitjana de 1.200 metres gaudeix de sol des del matí, i s'hi pot practicar l'escalada pràcticamenttot l'any. Hi ha 16 vies d'un llarg i 13 vies de tres fins a set llargs.
  • Llastra de l'Obac: placa tombada amb exposició Nord, envoltada d'una vegetació abundant. S'han d'aprofitar els dies més secs per trobar bones condicions d'adherència. Només hi ha 3 vies, però és una bona opció per escalar els dies més calorosos d'estiu.
  • Boulder de Coll Jovell: Petites parets de 6 a 18 metres d'alçada. Situat a 1.620 metres amb exposició nord-oest al llarg del camí de col Jovell. Format per 5 sectors i amb un total de 41 vies, ens trobem amb vies curtes però de tots tipus amb granit com a roca.
  • Agulles d'Engolasters: Aquestes agulles compten amb una alçada de 15 a 30 metres. Situades a 1.740 metres amb exposició nord-oest. Hi ha 17 vies de dificultat i hi ha un ambient de muntanya amb magnífiques vistes de la vall d'Andorra.
  • Sant Antoni de la Grella: Aquesta zona es troba al costat del riu Valira del Nord a una alçada de 1.150metres. Hi ha dos sectors d'escalada amb un total de 18 vies.
  • Canillo-Escalada: situat a 1.550 metres en un entorn molt bonic i amb la cascada al mig de la pared. Hi ha 12 vies.
  • Arcalís: Aquest petit sector està format per dues plaques d'una alçada màxima de 25 metres. Situat en un magnífic ambient d'alta muntanya a gairebé 2.350 metres d'alçada, hi ha 4 vies d'escalada. A més trobem la pared de la Balma que està formada per diversos esperons, canals i plaques.
  • Pic de Ríbuls: situat gairebé al fons del cercle de Pessons, aquest pic ofereix sens dubte un ambient d'alta muntanya. L'escalada es desenvolupa principalment en fissura i diedre, amb 4 vies d'escalada.

 Vells recors d'un escalado

 

A l'hotel Univers situat al centre d' Encamp, trobarà un hotel de muntanya diferent, càlid, acollidor, amb una marcada personalitat i un serveis i atenció irrefosable.
El ser un hotel petit i familiar ens permet oferir-li un tracte personal que el farà sentir com a casa, el gust i cura pels detalls, la diversitat de serveis i la qualitat dels productes del nostre restaurant, no deixa res a l’atzar perquè durant la seva estada, pugui gaudir al màxim del seu temps d’esquí, excursións de muntanya, i relax.

 Hotel de muntanya Andorra, excursion Andorra, esqui Andorra.

Hotel a Encamp, hotel a Andorra, hotel de muntanya a Encamp Andorra, hotel a Grandvalira, excursions de muntanya, esqui de muntanya.
 
 

Copyright 2009 by Jaume Coma - hotel Univers

Webdesiugn by Jaume

Webmaster: hotelunivers@andorra.ad


Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
Website: M·SCA