xxx

Lagos Blau y Forcats

 

 

Sortida: carretera dels cortals cami de Engolesters

Temps: 2 h 45 mn

Desnivell: 1000 m.

 

http://www.excursionsandorra.com/excursions/pics/Estany Blau 3.jpg
 

http://www.excursionsandorra.com/excursions/pics/Estany Forcats 3.jpg
 

 

L’inici del camí se situa a la cruïlla de la carretera dels cortals, a la borda de les Pardines, a uns 1640 m. Hi ha una àmplia zona d’aparcament. L’inici del camí situat al costat esquerre d’uns dipòsits d’aigua. El tram inicial està empedrat. Hi ha un cartell de fusta que ens indica el camí (punts grocs.) La pujada és sostinguda per dins del bosc fins que es troba un altre cartell indicatiu, a 1940 m. que ens dóna l’opció d’anar cap a prat de Gilet o cap al refugi dels Agols . Uns 50 metres més amunt trobarem un altre cartell. En aquest punt agafarem le camí de la dreta, que planeja més i ens porta directament al refugi tot vorejant el riu de Montuell. El refugi te aigua a la vora i llart de foc, taula i 6 places per dormi. Seguirem vall amunt entre prades encarant el cordal de cims que uneix la Tossa de Braibal i el Pic dels Agols senyalitsat amb (punts blaus.) Mes amunt trovarem una pleta i distingim l’embut que ens deixarà pujar sense dificultat al coll dels Agols i en pocs minuts al pic del mateix nom de 2648 m. 1h 15 mn. Dominemal surd la vall del Madriu, espai declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, Als nostres peus tenim l’amagat estany Blau. Baixem del coll cap al SE i seguim la carena uns 15 min. I trobarem una coma amb estanyols on destaca el gran estany Forcat.
 Parc Natural del Comapedrosa

 Parc Natural de Sorteny

Parc Natural de la Vall del Madriu

Temps a Andorra

A l'hotel Univers situat al centre d' Encamp, trobarà un hotel de muntanya diferent, càlid, acollidor, amb una marcada personalitat i un serveis i atenció irrefosable.
El ser un hotel petit i familiar ens permet oferir-li un tracte personal que el farà sentir com a casa, el gust i cura pels detalls, la diversitat de serveis i la qualitat dels productes del nostre restaurant, no deixa res a l’atzar perquè durant la seva estada, pugui gaudir al màxim del seu temps d’esquí, excursións de muntanya, i relax.

 Hotel a Encamp, hotel a Andorra, hotel de muntanya a Encamp Andorra, hotel a Grandvalira, excursions de muntanya, esqui de muntanya.

 

Copyright 2009 by Jaume Coma - hotel Univers

Webdesiugn by Jaume

Webmaster: hotelunivers@andorra.ad


Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
Website: M·SCA