xxx

Pic de Casamanya (2.752 m.)

Intineraris de muntIanya Andorra, excursions de muntanya.

 

Situació:  Coll d’Ordino

Temps:  2h15mn  anada.

Desnivell :  760 m

Dificultat :  Fàcil

 Pic de Casamanya - Excursions Andorra - Hotel Univers Encamp

 http://www.excursionsandorra.com/excursions/pics/Pic del Casamanya2.jpg

 

Sortida de dalt del Coll d’Ordino, on hi ha un rètol de fusta, indicant el camí del Casamanya. Cal prendre un sender molt marcat pel mig del bosc i seguir per la carena fins arribar a la collada de les vaques 2.108 m.  A partir d’aquí, el sender torna a seguir la carena fent ziga-zaga per un terreny herbós que de mica en mica, va convertint-se en un llom més rocallós fins que finalment s’aplana bastant abans d’arribar al cim sud (2.740m), unit al cim nord (2.752m) per una fàcil cresta.

 

És un cim molt recomanable per la seva situació, ja que es troba al centre del principat. Des del cim, hi ha una esplèndida panoràmica d’Andorra.

 

Pic molt fàcil a l’estiu i molt recomanat a l’hivern per fer amb esquí de muntanya

 

http://www.excursionsandorra.com/excursions/pics/Planell Pic de Casamanya.jpg 

 ESQUI DE MUNTANYA

  • Inici                          - Parking ctra Coll de Ordino
  • Tipo                          -  Anada i tornada
  • Dificultat                 - Facil,pendent suau. Sensa dificultat
  • Dificultat d'esqui   - Terreny amb poca pendent o moderada
  •                                    - sensa obstacles per el gird    
  • Duracio                    - Mig dia.

 Sortim de la carretera del coll d'Ordino, cota 1910, ens adrecem ple nord en direcció a la font picadora, no deixem la vall central ni la direcció nord fins arribar al cim, és molt evident. El recorregut comença amb pendent suau i progressiva que s'accentua abans d'arribar a un primer plateau situat a 2400 mt, superem un tubo més dret (mai superior a 30º) que ens deixa a un altre plateau situat a 2600 mt i d'aquí accedim a la pala final, bastant dreta, que ens deixa al cim central 2725mt, per carena podem accedir al nord 2752mt i al sud 2740mt i més clàssic. La ruta més clàssica puja per la carena que ens queda a l'est però amb neu segura i díes ventosos la vall central és la millor opció.

 

 

A l'hotel Univers situat al centre d' Encamp, trobarà un hotel de muntanya diferent, càlid, acollidor, amb una marcada personalitat i un serveis i atenció irrefosable.
El ser un hotel petit i familiar ens permet oferir-li un tracte personal que el farà sentir com a casa, el gust i cura pels detalls, la diversitat de serveis i la qualitat dels productes del nostre restaurant, no deixa res a l’atzar perquè durant la seva estada, pugui gaudir al màxim del seu temps d’esquí, excursións de muntanya, i relax.

 

  Hotel de muntanya Andorra, excursion Andorra, esqui Andorra.
Hotel a Encamp, hotel a Andorra, hotel de muntanya a Encamp Andorra, hotel a Grandvalira, excursions de muntanya, esqui de muntanya.
 

Copyright 2009 by Jaume Coma - hotel Univers

Webdesiugn by Jaume

Webmaster: hotelunivers@andorra.ad


Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
Website: M·SCA